dimarts, 17 de febrer del 2015

Història de postguerra

Data: 10 / 1 / 2017
Us desitgem a tots un bon any i aquesta sessió inclourem la carta que ens ha portat en Salvador realment molt emotiva.




El Mario, l'Elena i el Jordi, la seva notícia, de la Vanguardia del dia 10 / 1 /2017, El estat alemany va decidir reforçar la seguretat a tot el país després del atemptat el passat 19 / 12 / 2016.

El Ramon, el Guillem, la Laia i la Sofia, la seva notícia estreta del diari Ara, que diu sobre actualitat i el temps. A causa de les baixes temperatures a Turquia els refugiats estan patint. Les temperatures són tan baixes que la neu no deixa que arribi aliments i que els refugiats no puguin sortir de les seves tendes.

La Puri, la Maria i la Carla han estat parlant sobres les noves tecnologies gràcies a la notícia que fa 10 anys Steve Jobs, fundador de l'empresa Apple, va treure el primer Iphone. 

La Maria, l'Helena i la Masha, han escollit una notícia de la Vanguardia, aquesta notícia tracta sobre el nou gabinet del govern dels Estats Units.























Avui hem treballat per grups. Ens hem donat uns minuts per a que les persones responsables del dia ens expliquessin les seves històries i després ho hem posat en comú. Aquestes són algunes de les coses més destacades que s'han explicat:

1. Les dones tenien menys drets que els homes: havien de demanar permís al marit per poder treure diners del banc mentre ells estaven lluitant.
 
 2. Tenien una cartilla amb uns cupons, per anar a demanar menjar al ajuntament. Cada quinzena canviava el menjar cada dia hi havia pa.

3. No estava permès parlar el català.

4. Quan en Salvador tenia 6 anys va començar la guerra, i els seus pares el van enviar a França, i al intentar tornar no el van deixar per el franquisme. I va acabar anant a Suïssa on va estar dos anys, i on s'hi vivia millor.

5. Estraperlo era la venda de menjar que no estava dins la cartilla de racionament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada