dimarts, 27 de maig del 2014

Bocins d'història: Objectes d'en Jaume Guillem i Gurt

Avui, dia 27 de maig, han faltat diverses persones a la nostra trobada. No han vingut els avis de la residència Sar Quavitae, en Marcos Oliveras, la Purita que està convalescent i finalment la Cristina per motius laborals.

Malgrat tot hem portat bocins d'història que anem a analitzar:

En Jaume ens ha portat diversos objectes:

En primer lloc ens ha portat un conjunt de monedes fraccionaries espanyoles que va des de l'etapa de la primera república espanyola (1873) dins del període anomenat Sexenni revolucionari i la Restauració Borbònica amb el regnat d'Alfons XII i Alfons XIII .

Totes són de Barcelona tot i que el seu origen d'acunyació és la Casa de la Moneda de Madrid, per la qual cosa la seva antiguitat supera els 120 anys.

Els materials emprats són la plata, el níquel i el coure.

Tenen un gran  valor sentimental pel Jaume.




La cullera d'en Jaume va ser fabricada amb un útil que ell mateix va fer per encàrrec d'un industrial joier. Dins del forat de la cullera hi ha un duro de plata de l'època d'Alfons XIII.
Aquesta feina va ser molt fàcil pel Jaume que tenia unes mans d'or.
La cullera té una antiguitat de 30 anys i està ubicada al barri del Coll.





La medalla de plata i el rosari tenen més de 200 anys, pertanyen a la família Añó i han passat generació rere generació fins arribar a les mans d'en Jaume.

Té un valor sentimental incalculable per a en Jaume i en un futur ell la passarà a les seves nétes que encara no saben de la seva existència, per tant serà una gran sorpresa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada