dimecres, 21 de maig del 2014

Debat sobre Esport i Educació

En Guillem obre el debat parlant de les normes i les regles a l'esport. Parla sobre el paper del jutge, que determina el que es pot fer i el que no, i s'ha d'acceptar. 

En Jordi comenta que està molt bé lo de l'esport, però que manca civisme, per exemple a l'hora de deixar seure al bus, d'anar pel carrer. Planteja si això s'ha d'ensenyar a l'escola. Diu que abans s'ensenyava a l'escola. 

El Tomàs diu que l'incivisme al carrer, no és només cosa de joves, de gent gran també. 

La Purita pensa en els esports dels nens i nens, en els pares i mares que van a veure'ls i es barallen. Es comenta que fa poc en un d'aquests partits, un pare va pegar a l'àrbitre que tenia 16 anys. La Purita diu que això no és cultura esportiva. 

En Pep i en Pablo juguen a futbol. Ens expliquen que a un partit que van anar, van haver de separar a uns pares que s'estaven barallant. Diuen que es perillós pels àrbitres. I que s'està fent una campanya de respecte per sensibilitzar als pares. 

En Pablo destaca que, de vegades, fer esport és un sacrifici perquè requereix molt temps. En Tomàs explica que ell va haver de deixar de fer atletisme al RCD Espanyol perquè treballava 13 hores diàries. En Tomàs pensa que el jovent no té cultura de l'esforç, en general. 

La Purita creu que fer esport no es perdre el temps, sino aprendre a fer una activitat que educa.

En Paco ens explica que ell sempre ha prioritzat els estudis davant de l'esport, i és el que els hi deia als nois que entrenava. I el que ha prioritzat davant de tot és ser bona persona. També parlava del respecte a l'àrbitre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada